Tesla Model 3 Performance

A Tesla Model 3 Performance a hivatalos adatnál gyorsabban éri el az óránkénti 60 mérföldes sebességet állóhelyzetből

Most, hogy a Tesla megkezdte az új Model 3 Performance (sport) változat szállítását, a tulajdonosoknak köszönhetően felbukkantak valós tesztek.

Az első tesztek alapján úgy tűnik, a Model 3 a gyári adathoz képest még hamarabb is teljesíti a 0-ról 60 mph-ra gyorsulást. A Tesla 3,5 mp-et ad meg.

Ez egy teljes másodperccel gyorsabb a duplamotoros, összkerék-meghajtású hagyományos változatnál és majdnem 2 másodperccel gyorsabb a hátsókerekesnél.

Már volt szóbeszéd arról, hogy a Tesla túl óvatosan adja meg ezeket a számokat, valamint Elon Musk is azt pedzegette, hogy nagyobb teljesítményt tudnak majd kifacsarni a Model 3 Performance változatából.

Ahogyan a múlt héten gazdára találtak az első ilyen autók, megjelent az első néhány valódi teszt is.

Egy DÆrik nevű Youtuber folyamatosan 3,1-3,2 mp-es gyorsulást mért villanyautóján.

Nem részletezte a teszt lefolytatásának körülményeit, ahogyan azt az eszközt sem, amely a gyorsulást mérte. Ennek megfelelően a tesztet ne vegyük készpénznek, mindenesetre a videón 3,2 mp látszik.

Egy másik tulajdonos 3,6 mp-et mért, azonban ő 18″-es kerekeket használt az ajánlott 20″ helyett.

A Long Range (nagy hatótávú) változatot a Tesla alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokkal szereli a lehető legnagyobb hatótáv elérése érdekében.

Ez azonban nem volt kielégítő a Performance Model 3-hoz.

Ehhez a Tesla a Michelin Pilot Sport 4S gumiabroncsot választotta, 20″-es felnire szerelve. Ez mindenképp egy nagy ugrás. Később azonban a Tesla lehetővé tette a Performance változat esetén a 18″-es normál kerekek rendelhetőségét.

A múlt héten Musk megszellőztette, hogy akár 3,3 mp-re is csökkenhet a 0-ról 60-ra gyorsulás még jobb gumikkal.

Ha DÆrik tesztjei hitelesek, akkor ez a szám már megvalósult a gyári, 20″-es kerekekkel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.