Mai negatív

A UBS szerint 30%-ot fognak esni a Tesla részvények 1 éven belül, mivel a cégnek tőkebevonásra lehet szüksége

A Tesla részvények jelentősen vissza fognak esni, mivel a cég 2019 során nem fog profitot termelni – véli a UBS.

A UBS megerősítette a minősítését a Tesla részvényekre, azt jósolván, hogy az autógyártó második negyedévi egy részvényre jutó eredménye elmarad az elvárttól.

“Óvatosak vagyunk a TSLA második negyedévi eredményeivel kapcsolatban … a Q2-es értékek valószínűsíthetően rávilágítanak a pénzforgalmi-, illetve profitkihívásokra.” – monda Colin Langan az ügyfelei részére vasárnap “Az árstratégia vajon előjáték-e a tőkebevonáshoz?” című előadása során. “A piacnak nem szabad figyelmen kívül hagynia azt az alapvető ellenszelet, ami a TSLA Model 3 profitabilitását, energiatároló egységeit és napelemes rendszereit sújtja … úgy véljük, a TSLA előbb-utóbb tőkebevonásra fog kényszerülni.”

A Tesla részvények 2,4%-ot estek hétfőn.

Langan megerősítette 195 Dolláros, 12 hónapos célértékét a Tesla részvényekre, amely 34%-os értékcsökkenést vetít előre a pénteki záróhoz képest.

Az elemző megjegyezte, hogy a jelenleg elérhető Model 3 konfigurációk magasabb – 49 és 80 ezer Dollár közötti – árszínvonalat képviselnek.

“Nem látunk fenntartható profitabilitást a második félévben; azonban a magasabb áraknak köszönhetően egy Q3 profit lehetséges, feltéve ha a TSLA képes tartani a heti 3000-es átlagot. 2019-ben a haszonkulcs kiegyenlítődésére számítunk.” – nyilatkozta. “Minősítésünk a készpénzelhasználáson, a nyereségesség fenntarthatóságán és a gyártás minőségével kapcsolatos aggodalmakon alapszik”.

Májusban a Tesla azt nyilatkozta, hogy pozitív mérlegre számítanak a harmadik, illetve negyedik negyedévben.

Az elemző 3 Dollárosról 1,71 Dolláros értékcsökkenésűre mérsékelte a Tesla második negyedéves részvényeinek előjelzését a Wall Street 2,88 Dolláros becslésével szemben. A harmadik negyedéves értéket 72 centes értéknövekedésre emelte a 81 centes veszteségről, azonban a 2019-es előrejelzést 1,65 Dolláros értékcsökkenésűre célozta be az előző 1,15-ről indulva. A Wall Street becslése 2,34 Dollár értékcsökkenés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.