Beszólt a Ford Elonnak

A Ford a Tesla Model 3 gyártási eredményeit gúnyolja annak ellenére, hogy hátramarad a villanyautó-gyártásban

A Tesla legutóbbi gyártási mérföldköve meglepően vitatható. Az alkalmazottak és a rajongók ünneplik, míg a Wall Street kételkedik a jelentőségében.

A Ford is hozzátette véleményét és némiképp gúnyolja a Tesla teljesítményét, azt összehasonlítván a saját termelési kapacitásával.

Vajon jó szemszögből közelítik meg?

A Tesla elérte a heti 5000 db Model 3 legyártását. Ennek tetejébe még 2000 db Model S-t és X-et is lehoznak a gyártósorról, azaz kb. 7000 jármű kerül legyártásra hetente.

Musk egy rövid Twitter üzenetben fejezte ki elégedettségét a Tesla csapat részére – gratulált nekik az új rekordhoz.

Steven Armstrong, a Ford Europe és MEA (Közel-Kelet) elnök-vezérigazgatója válaszolt Musk Tweetjére: a Ford óránkénti termelőkapacitásával gúnyolta ki a Tesla új rekorját.

Steven Armstrong: “7000 autó, kb. 4 óra. A Ford csapata.”

A Tesla és a Ford nem először akaszkodnak össze. Például a Ford lobbizott a Tesla közvetlen eladási modellje ellen azzal, hogy bizonyos államokban megpróbálták betiltatni az eladásokat.

Volt védjegyvita is.

A Tesla eredetileg Model E-nek szerette volna hívni a Model 3-mat. A model S és X közé tudott volna beállni, ezzel kirakva az “S-E-X” betűsort, amit a Model Y követett volna.

Az eredeti név egy ideig még maradt, aztán egy 2014 júliusi részvényes találkozón Elon Musk felfedte, hogy a cég kénytelen feladni a “Model E” védjegyet, miután a Ford perrel fenyegetődzött a hasonló elnevezés miatt. Akkor Musk azt mondta, hogy “a Ford megpróbálta kinyírni a szexet.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.