A Tesla az egyenesen a gyárból a vásárlónak leszállítást teszteli.

Elon Musk személyesen adott át egy Model 3-at

Ahogyan már korábban tudni lehetett, a Tesla logisztikai problémával küzd a Model 3 gyártási folyamatának felgyorsulásának köszönhetően. A vásárlóknak való átadás képez szűk keresztmetszetet, mert az autók sok időt vesztegelnek valamilyen szállítási folyamatban.

Ennek enyhítésére a Tesla most egyenesen a gyárból próbálja átadni a vásárlók részére a járműveket, amit Elon Musk személyesen próbált ki egy Model 3 átadásánál.

Az elmúlt hetekben a Teslának sikerült elérnie a heti 5000 legyártott Model 3 mérföldkövét. Ennek ellenére Kaliforniában láttak több parkolót is, tele Model 3-mal. A Teslára shortolók és a pesszimisták azonnal az autókra való igény hiányára fogták a felfedezést.

Azonban kiderült, hogy a parkolók átmeneti tárolóként szolgálnak, amíg az autókat el nem szállítják az átadási pontokra. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a Tesla nem tud megbirkózni a fremonti gyár új gyártási sebességével.

Musk most azt nyilatkozta, hogy egy új szállítási rendszert próbálnak ki, amely egyenesen a gyárból a tulajdonos otthonáig juttatja el a járművet egy zárt trélerben.

El is ment a feltehetően első ilyen átadás helyszínére.

A Tesla eddig is kínált szállítást, ami viszont újdonság, hogy az most egyenesen a gyárból indul.

Ezen rendszer lehetővé teszi bizonyos lépések kihagyását, mint pl. kamionra várakozás, a jármű átszállítása kereskedésbe, vagy elósztóközpontba, illetve a várakozást e lépések közt.

A Tesla más módon is próbálja meggyorsítani az átadási folyamatot, mint pl. a Model 3 vásárlók hagyományos átadási procedúrájának videóbemutatóra való lecserélésével. Ezzel 5 perc alatt letudják az átadást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.