Jön a mobil indítás!

A Model S/X “hamarosan” működni fog kulcsmentes, illetve mobil indítással – akárcsak a Model 3

Noha a Tesla Model S/X nyitható és elindítható mindössze egy mobiltelefonnal, ez a funkcionalitás nem éri a Model 3 kulcsmentes rendszerének szintjét.

Most viszont Elon Musk bejelentette, hogy a Model 3-mal azonos lesz a működés.

A Model 3-hoz nem jár külön kulcs. Ehelyett a Tesla egy kulcskártyát ad az autóhoz, amelyet a B oszlophoz érintvén kinyílik az ajtó. Azonban nem ez az elsődleges használati mód.

A Tesla ehelyett a mobilapplikációja köré építette az autó használatát. Így mindössze közel kell menni az autóhoz és az automatikusan kinyílik a mobiltelefont érzékelvén.

A Model S/X esetében ez ugyanígy működik, feltéve ha nálunk van a kulcs. A mobilappban viszont nekünk kell kezdeményezni a nyitást, illetve az indítást.

Ezt eredetileg arra tervezték, hogy valaki másnak adhatunk hozzáférést az autóhoz távvezérléssel, mintsem hogy ez legyen az elsődleges felhasználási mód.

Azonban Musk most bejelentette, hogy az S/X tulajdonosok a Model 3 funkcionalitását kapják meg.

Musk sok új funkció bevezetéséről beszélt nemrégiben, mint például dashcamről, ami az Autopilot kameráit használná, valamint egy családtagokat értesítő funkcióról, amely a “home” navigációs cél kiválasztásakor aktivizálódna.

Azonban ez mind annak függvénye, hogy a Tesla mikor fejezi be a Model 3 szoftverének fejlesztését, amire az elmúlt 6 hónapban koncentráltak.

E hét során a Tesla kiadott egy újabb frissítőcsomagot a Model 3-hoz, amivel az közelebb került a befejezéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.