Jön a V3 Supercharger

A nyár folyamán a Tesla elő szeretne rukkolni egy erősebb, V3 Superchargerrel

Elon Musk megerősítette a cég következő generációs gyorstöltőjének indítási dátumát. A Tesla a nyár során szeretné elindítani a Supercharger V3 állomások telepítését.

2016 decemberében már bemutatásra került a Tesla Supercharger V3 több, mint 350 kW kimenő teljesítménnyel, hálózatfüggetlen napenergiával és akkumulátorról működő változatban is.

Noha a Tesla azóta telepített napelemeket, valamint akkumulátorokat egyes állomásaihos, az autógyártó a bejelentés óta nem változtatott a töltési teljesítményen (145 kW kapacitás, amely 120 kW-ra van korlátozva).

A 2018 első negyedéves pénzügyi konferencia során a cég úgy tűnik, megváltoztatta terveit a 350 kW kimenő teljesítménnyel kapcsolatban, említést téve az energiasűrűségre és az akkumulátorok árára.

Musk 200-250 kW-ot említett, ami kb. kétszeres teljesítmény a jelenlegi Superchargerekhez képest.

A bejelentés időzítése pont egybeeshet az első olyan sorozatgyártású autó megjelenésével, ami megelőzné a Tesla töltési teljesítményét. Ez pedig az Audi e-tron quattro lenne, 150 kW töltési teljesítménnyel.

Musk próbálja megtartani a Tesla töltési teljesítményének előnyét az e-tron quattro és a többi, jövőre megjelenő, gyorsabban tölthető villanyautóval szemben.

Természetesen ott van a Porsche Mission E is, amely 350 kW töltéssel kecsegtet, azonban a Tesla nem szeretne ezen az úton haladni a hátrányok miatt.

A konferencián említett “széles körű fejlesztések” értelmében a gyorsabb töltés mellé még más előnyök is társulhatnak, mint például napelemek telepítése a töltőállomások mellé.

A másik lehetséges fejlesztés pl. az önvezető járművekhez társítható öncsatlakoztatás lehetősége. Két éve a Tesla már bemutatott egy fém “kígyó” prototípust, de ez már két éve volt és a tervek azóta változhattak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.