A Tesla újfent leállásra készül a Model 3 gyártásával

A Tesla éveken át tervezte az első “megfizethető” járműve elindítását és múlt évben végre elkezdte gyártani a Model 3-at. A Model 3 alapára $35000 és a beszámolók alapján egy nagyon jó autó. Még ha el is tekintünk az Autopilottal kapcsolatos ügyektől és az újra kigyulladó akkumulátortól, az autó jelen pillanatban beszerezhetetlen. A várólista 12-18 hónap a döcögő gyártási folyamat miatt. A Tesla pedig az idei harmadik gyártósor leállásra készül.

Az első leállás még februárban történt. Akkor a vállalat még azt nyilatkozta, hogy a gyártásban fellépő lassú folyamatokat szeretné felszámolni, ami hátráltatja a gyártást. Az autógyártóknál rendszerint nem szükséges a gyártás több napra kiterjedő teljes leállítása, azonban Elon Musk megjegyezte, hogy a korai Model 3 gyártást negatívan befolyásolta a túlzott automatizálás. Ennek köze lehetett a leálláshoz.

Áprilisban a cég közölte, hogy újabb leállásra készülnek a Model 3 gyártásával kapcsolatos automatizálás javítása érdekében. Ez kb. egy hétig tartott, de ezek szerint ez sem volt elég. A vállalatnál lévő források szerint a Model 3 gyártásában újabb leállás várható május 26 és 31 között. Ezúttal a Tesla nem kommentálta a közelgő leállást.

A Model 3-at nagyobb számban történő gyártásra tervezték a cég korábbi luxusautóihoz képest. Azonban a Teslának a tervezett heti 4500 (havi 20000) legyártott Model 3 közelébe sem sikerült kerülnie. Musk heti 6000-re szeretné feltornázni ezt a számot. A múlt havi adatok alapján csupán heti 2000 autót gyártott le a Tesla.

Jelenleg nem tisztázott, hogy ez késleltetni fogja-e a dupla motoros Model 3 elindítását. A többi Teslával szemben a Model 3 csak két hajtott kerékkel rendelkezik. Az új változat összkerék-hajtást kap, amely fokozza az irányíthatóságot és a teljesítményt. Azonban Musk megjegyezte, hogy a Tesla addig nem fog dupla motoros Model 3-at gyártani, amíg el nem érik a kívánt gyártási ütemet az alapmodell esetében.

Ha szeretnénk felkerülni a Model 3 várólistájára, akkor $1000 előleget kell befizetnünk. A Tesla jelenleg nem ad meg pontos átadási dátumot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.