Júliusban várható a duplamotoros Model 3

A Tesla hivatalosan 2018 közepére datálta a duplamotoros, összkerék-meghajtású Model 3 megjelenését. Számos jel utalt arra, hogy a jármű új változata hamarosan megjelenik.

Elon Musk ügyvezető a heti 5000 db Model 3 legyártásának feltételével kötötte össze az új model gyártásának lehetőségét, ami így júliusban várható.

Korábban hír jött arról, hogy a Tesla 19 db duplamotoros Model 3-mat jegyzett be az NHTSA-nál (Nemzeti Autópálya-forgalom Biztonsági Hivatal).

Ez pontosan azután történt, hogy a duplamotoros Model 3 kiszivárgott a design studio frissítésénél.

Aztán februárban újabb két tucat duplamotoros Model 3 került bejegyzésre egy újabb szériányi alvázszám között.

A Model 3 foglalással rendelkezők számára felcsillant a remény, hogy az új változat hamarosan elérhető lesz, azonban Musk megerősítette egy tweetsorozatban, hogy ez még jó pár hónapnyira van.

A duplamotoros változattal egyetemben fog megjelenni a fehér utastér opció is. Jelenleg csak egyfajta utastér érhető el, fekete színű kárpittal.

A duplamotoros változat picivel nagyobb hatótávot ígér, valamint nagyobb gyorsulást a hátsókerekes változathoz képest.

A múlt héten a Tesla megerősítette, hogy kb. 2000 Model 3-mat gyártanak hetente.

Az Electrek véleménye

Ami a legérdekesebb feltevés, hogy a Tesla heti 5000 db azonos felszereltségű Model 3-mat szeretne legyártani, illetve leszállítani.

Jelenleg a Model 3 kizárólag hátsókerék-meghajtással és Long Range (nagy hatótáv) változatban érhető el.

A duplamotoros változat normál akkumulátorcsomaggal igen népszerűnek ígérkezik, így a foglalással rendelkezők megrendeléseinek jelentős részét várhatóan ez fogja képezni.

Azonban úgy tűnik, a Tesla szerint lesz annyi megrendelés a hátsókerekes, Long Range Model 3-ra, hogy heti több ezer darab legyártása mellett még egy pár hónapig csak ezt a változatot gyártsák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.