Új funkciók

A Tesla egy Twitter kérés nyomán automatikus kormányfűtés funkcióval rukkol előA Tesla elkezdte egy új szoftververzió terjesztését a Model S és X járművekre, amely tartalmazza a kormányfűtés memóriát, valamint finomítja a nemrégiben kiadott Easy Entry (könnyű be-és kiszállás) funkciót. Az új funkciók a 8.1 2018.4.1 verziójú szoftverfrissítésben érhetők el.

Noha a kormányfűtés lehetősége a Tesla SubZero bővítőcsomagjában elérhető, ezt minden alkalommal a vezetőnek kellett bekapcsolnia a jármű érintőképernyőjének segítségével.

Az új szoftver leírása szerint már nem kell minden egyes alkalommal bekapcsolni a kormányfűtést, ugyanis ebben már az utolsó fűtési állapot kerül elmentésre.

Ez a funkció David Burrus Twitter felhasználó és Tesla tuladjdonos Elon Muskkal való gondolatváltásának köszönhetően került bele a szoftverbe. Egy perccel Burrus tweetje után Musk azt válaszolta, hogy ez a kérés szinte már teljesült is.

A Tesla fórumozók között sokan pozitívan fogadták a Tesla legutóbbi szoftverfrissítését. Számos Model S és X tulajdonos megjegyezte, hogy az automatikus kormányfűtés jól kiegészíti a már meglévő automatikus ülésfűtést. Egyesek még megjegyezték, hogy hasznos funkció lenne az is, ha az ülések és a kormány előmelegíthető lenne, mielőtt a vezető beszáll a járműbe.

Az automata fűtőtt kormánykeréken kívül a 2018.4.1 ec044c8 számú frissítés még tartalmaz egy automatikus kormánykerék és ülésállító funkciót, amely abban a pillanatban aktivizálódik, ahogy a vezető kikapcsolja a biztonsági övét. Ez az ún. Easy Entry a vezető könnyebb ki-és beszállását hivatott elősegíteni. Érdekességképp ezt is Twitteren kérték Musktól.

Joseph Huberman – Musk egy Twitter követője a 18 millióból – megjegyezte, hogy jó lenne, ha a hangrendszer automatikusan állítaná magát a kerék-és a szélzajnak megfelelően. Musk hamar válaszolt, állítván, hogy a funkció hamarosan elérhető lesz.

Musk szintén bejelentette Twitteren, hogy további hangutasítások fognak elérhetővé válni a Model 3-mon, valamint az esőérzékelős ablaktörlőnél fellépő hiba is javítva lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.