A Tesla Model 3 12 leghasznosabb funkciója

– A Model 3 a Tesla első tömegterméknek szánt járműve
– A Model 3 35000 Dolláros alapára ellenére a tesztautónk 57500-ért hagyta el a szalont
– A Model 3 rendkívül érdekes dolgokkal van felszerelve, mint például a minimalista utastér, az igen fejlett információs és szórakoztató elektronika és az Autopilot
A közelmúltban aligha volt keresettebb autó, mint a Tesla Model 3. A Tesla ezzel kíván betörni a tömegpiacra, miután majd egy évtizeden át uralta az elektromos luxusautó szegmenst.
E héten a Business Insider számára lehetőség adódott, hogy egy pár órát töltsön a Model 3-mal New Yorkban, illetve környékén.
Az alapfelszereltségű, 350 km hatótávú Model 3 35000 Dollárnál kezdődik, azonban a Tesla jelenleg csak az 500 km-es hatótávú csúcsmodellt gyátja. Az általunk tesztelt Longer Range (hosszabb hatótávú) gépjármű alapára 44000 Dollár, de extrákkal felszerelve már 57500-ba került.
Ahogy elvárható, a Tesla mindenféle hasznos és érdekes funkcióval szerelte fel a “legmegfizethetőbb” modelljét.

Alább a legjobb benyomást keltők láthatók:

1. A Tesla minimalista utastere. Gyakorlatilag teljesen nyomógomb-mentes. A dizájn egyszerű, funkcionális és a jövőre tekintve könnyen tovább fejleszthető.

2. Majdnem minden a nagyméretű, 15″-es központi érintőképernyőn keresztül vezérelhető. Ez a berendezés voltaképp az autó agya. Helyettesíti a műszerfalat is.

3. Az FM, illetve internet rádió vevőegységet a Tesla házon belül fejlesztette. Hihetetlenül jól szól.

4. A gombok és kapcsolók hiánya végett a Model 3 kormányán lévő két gördítőkerék lát el számos funkciót, a hangerőállítástól az oldaltükrök vezérléséig.

5. A 15″-es kijelzőnek köszönhetően a tolatókamera képe nagy méretű és tűéles.

6. Autopilot. A tesztautónkba épített Enhanced Autopilot 5000 Dolláros opció. A rendszer voltaképp egy szuperfejlett tempomat. Bekapcsolásakor vezérli a gázt, a féket és a kormányzást is. Az autópályán jól működött, de azért az autó vezetése továbbra is folyamatos odafigyelést igényel

7. A Model 3 rejtett légbeömlői. A Tesla a műszerfal hossza mentén húzódó résként rejtette el a légbeömlőt. Pompásan néz ki.

8. Digitális fűtésvezérlés. A légbeömlők az érintőképernyő segítségével vezérelhetők.

9. App vezérlés. Nincs gyújtáskulcs, illetve megnyomandó gomb. A Model 3 elindításához mindössze az appra van szükség, amely további funkciókat is képes ellátni.

10. A kártya. Vész esetére a Tesla biztosít egy kulcskártyát. Egyszerűen csak a B oszlophoz kell érinteni és kinyílnak az ajtók. Utána a középkonzolhoz kell érinteni és az autó vezethető is.

11. Beépíetett mobiltöltő. A Tesla egy pár mobiltöltőt épített a középkonzolba, az egyiket iPhone, a másikat Android eszközök töltésére.

http://www.businessinsider.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.