Az Egyesült Államokban heteken belül Model 3 tulajdonosokká válhatunk.

A Tesla újfent meghívásokat küldött szét a Model 3 konfigurálására, azonban csak meglévő, Egyesült Államokbeli tulajdonosoknak.

Érdekes módon azok is, akik csak most foglalják le a járművüket is kaphatnak meghívást és kb. 4 hét szállítási időre számíthatnak a felszereltséglista leadása után úgy, mint a Model S vagy X esetében.

Számos beszámolót kaptunk Tesla tulajdonosoktól, akik még az elmúlt két évben nem is jegyezték elő a Model 3-ast, amit viszont most ebben a hónapban megtettek és már kaptak is meghívást a jármű konfigurálására.

A Tesla mindig is kimondta, hogy a jelenlegi Model S, X és Roadster tulajdonosok elsőbbséget élveznek a Model 3 előjegyzések teljesítésével, sőt ennek az elsőbbségnek a súlya nagyobb, mint legtöbben gondolták.

Ahogyan előzőleg is megírtuk, ha több Tesla jármű tulajdonosai vagyunk, akkor több mint egy Model 3-ra kapunk elsőbbséget.

Úgy tűnik, még mindig érvényben van ez az elsőbbség a mai napig.

Az Electrek álláspontja

Ez megmutatja, hogy a Tesla nem viccelt, amikor azt nyilatkozta, hogy a meglévő tulajdonosok elsőbbséget élveznek.

Ez akár egy jele is lehet annak, hogy a Tesla nemsokára megnyitja a kapuit a leendő új vásárlók előtt is, mivel nehezen elépzelhető, hogy a cég elég foglalást kap a már meglévő tulajdonosoktól.

Hacsak nem dönt úgy a Tesla, hogy új felszereltségi opciókkal kezdi el értékesíteni a Model 3-at, mint pl. a fehér színű utastér, vagy a dupla motoros, összkerék-hajtású modell, ami viszont új foglalásokat eredményezhet a meglévő tulajdonosoktól.

Egyelőre bizonytalan, hogy az előbbi megjelenik-e, de annyi biztos, hogy láttak már fehér belteres Model 3-at gyártói rendszámmal. Az utóbbi viszont nem várható 2018 közepe előtt.

A kanadai terjeszkedés szintén nem várható 2018 közepéig, ami jó jel, tekintettel arra, hogy a Teslának fogadnia kell majd a megrendeléseket az új vevőktől is, ha értékesíteni szeretnék a majdani megnövekedett gyártási tempóból származó járműveket.

Remélhetőleg ez így is lesz, mivel az új vásárlók és a meglévő tulajdonosok is ugyanolyan sokat vártak és ugyanúgy befizették az 1000 Dolláros előleget.

Érthető, hogy a Tesla jutalmazni szerette volna a korai tulajdonosokat, de a Model 3 sokakat fog majd bevinni a “Tesla családba” és ehhez elengedhetetlen, hogy új vásárlók részére is értékesítsenek járművet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.