A Tesla megtartja az ingyenes Supercharger hozzáférést a Model S és X tulajdonosok részére.

Úgy volt, hogy a Tesla fizetőssé teszi a Supercharger hozzáférést a Model S és X gépkocsik esetén még 2017 januárjában, azonban késleltette az átállást. Sőt, még visszamenőlegesen is kiterjesztette az ingyenességet a már meglévő tulajdonosok részére.

E hónapban ismét esedékessé vált az átállás, azonban a cég bejelentette, hogy még tovább késleltetik az átállást a hivatkozási program keretében.

Ha valaki vásárol egy Model S-t vagy Model X-et, a jármű automatikusan a Tesla fizetős Supercharger programja alá kerül besorolásra, amely csupán évi 400 kWh töltést tartalmaz, hacsak a leendő vásárló nem él a hivatkozási kód lehetőségével.

Azonban gyakorlatilag minden vásárló hivatkozási kódot használ, mely eredményeképp az összes Model S és X (több, mint 250000 jármű) ingyenes Supercharger hozzáférést kap.

Csak a Model 3 nem rendelkezik ingyenes töltési lehetőséggel és még az évi 400 kWh ingyenes töltés sem jár hozzá.

Amikor az új fizetős szisztéma bejelentésre került, a Tesla azt nyilatkozta, hogy az ebből származó bevételt ráfordítja az egyre növekvő hálózat fejlesztésére.

Ahogyan előzőleg is megírtuk, az évi 400 kWh a döntő többség részére elég, azonban hátráltathatja a gyakori felhasználókat.

Az ingyenesség fenntartása érdekében a Tesla bejelentett egy “tisztességes Supercharger felhasználás” irányelvet, ami a hosszabb utak megtétele esetén segíti a felhasználókat, az üzletszerű felhasználást pedig gátolja.

Ön úgy gondolja, hogy a Tesla valaha is áttereli a Model S-t és az X-et a fizetős Supercharger hozzáférésbe, vagy ez csak a Model 3, illetve az olcsóbb járművekre lesz érvényes?

Az Electrek állásfoglalása.

Eddig úgy tűnt, hogy a fizetős Supercharger hozzáférés a Model 3 hálózatra rótt terhelését hivatott kezelni.

Ez érdekes, mert a Model S és az X már eleve túlterhelte a hálózatot, ami miatt lett volna értelme fizetőssé tenni a hozzáférést. Egy év elteltével a leszállított járművek száma nem csökkent, azonban a Tesla még mindig nem fizettet a tulajdonosokkal a Supercharger töltésért.

A több, mint egy éves késlekedés után a Tesla akár meg is tarthatja a Model S és X ingyenes töltését, elvégre ezek a cég drága csúcsmodelljei.

Relatíve kezelhető kéne, hogy legyen a probléma addig, amíg ilyen tempóban bővítik a hálózatot és azokra a nagy, 50 férőhelyes állomásokra összpontosítanak, amiket Kínában is építenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.