A Tesla elindított egy térképes weboldalt

A Tesla elindított egy térképes tervező weboldalt, amely meglévő tulajdonosok, illetve potenciális vásárlók részére megbecsüli, hogy egy hosszabb út során hányszor kell megállni tölteni, illetve mennyi időre.

Az EV Trip Planner elérhető a cég honlapjáról és mint egy kiegészítésként használható a Tesla gépkocsikba épített navigációs rendszer mellett.

A Tesla a már meglévő Supercharger térképéhez hasonlóan a tervező alkalmazás a Google Mapsen megjelöli a Supercharger állomások, a Destination Chargerek helyét, valamint a felhasználónak lehetővé teszi a kiindulási és a végpont megadását. A kiválasztott járműtől függően, megadván az akkumulátorkapacitást is, a Tesla tervező alkalmazása kijelöli az útvonalat, számításba véve a töltési pontok optimális helyét, valamint a töltési időket is – bár ezt mind egy kissé túl optimistán.

Az útvonaltervezőt használván pl. ha megadunk egy feltételezett útvonalat a SpaceX kaliforniai Hawthorne központjától a cég fremonti gyáráig, látható, hogy az alkalmazás a Model X 75D tulajdonosoknak egy három Supercharger megállós, 365 mérföldes útvonalat ajánl.

A megállóknál a várható eltöltött időkön kívül még leolvasható a becsült üzemanyag-megtakarítás. A Tesla feltételezi, hogy egy benzinüzemű jármű 21 MPG fogyasztást realizál, és egy gallon üzemanyag 2,73 Dollárba kerül. A gyártó továbbá azt feltételezi, hogy a Model S-t, illetve a Model X-et díjmentesen töltjük, hála annak, hogy a járművet a Tesla hivatkozási programja keretében vásároltuk. A Model 3 tulajdonosok kilowattóránkénti 20 centtel számolhatnak.

Az alkalmazás felhasználói közeli Destination Charger helyszínekből is válogathatnak, amely általában valamilyen hotel vagy étterem.

Noha az útvonal-tervező jól jön a meglévő Tesla tulajdonosoknak, tartsuk azt szem előtt, hogy ez legalább annyira hasznos alkalmazás, minthogy egy marketingeszköz a cég számára.

Egy nagy “Teslavörös” megrendelés gomb szerepel az oldalon, azonban azon kíváncsi bámészkodók részére, akik még nem készek egy Model S-t, X-et vagy 3-ast rendelni, a Tesla elhelyezett egy “tesztvezetésre jelentkezés” hivatkozást is, hátha elhajlanak egy időpontegyeztetésre a helyi Tesla partnerüknél.

forrás

One Comment on “A Tesla elindított egy térképes weboldalt”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.