Model S 75, Egymotoros kivitelben?

Annak ellenére, hogy a Tesla abbahagyta a Model S 75 gyártását 2017-ben, 2018 egy újabb hátsókerék-meghajtású jármű elindítását jelentheti. Bozi Tatarevic autós újságíró észrevette, hogy a Tesla CARB tanusítványokat nyújtott be a Model S-re, Model X-re és a Model 3-ra az elkövetkezendő évre. A CARB tanusítványok három elsődleges Model S változatra vonatkoznak – a 100D-re, a 75D-re és a P100D-re. Meglepő módon a 2018-as modellévre benyújtott tanusítványok közt szerepel egy hátsókerekes Model S 75, egymotoros kivitelben.

Hogy miért szerepel a már nem gyártott modell a Tesla 2018-as CARB tanúsítványain, az csak spekulációra ad okot. Egy eshetőség, hogy a California központú elektromos autógyártó a hátsókerék-meghajtású Model S újraindítását tervezi, mint áthidaló megoldást a jövőben megjelenő, összkerék-meghajtású, duplamotoros Model 3 indulásáig.

Az akkoriban 69500 Dollárba kerülő Model S 75 volt a Tesla legolcsóbb változata, miután felhagytak a belépő szintű Model S 60 gyártásával. A modell eltűnésével a Model S 75 matadt az egyetlen, egymotoros, hátsókerék-meghajtású változat. Mellékesen a Model S 75 is eltűnt, pontosan egybeesve a tömegterméknek szánt Model 3 indulásával.

Ezzel a lépéssel a Tesla elérte, hogy egy jelentős felszereltségi lépcső alakuljon ki a Model S sorozat ás a belépő szintű Model 3 közt. Amíg ez igaznak tűnhet, a duplamotoros Model 3 indításáig tökéletesnek tűnhet a Model S 75 újraindítása, legalább is egy bizonyos pontig.

Tekintettel arra, hogy a duplamotoros Model 3 változat a tömegterméknek szánt kompakt szedán csúcsmodelljét képezi, a Model S 75 2018-as visszatérése a Teslának lehetővé teheti, hogy a járművei árai egy folyamatosan felfelé ívelő görbe mentén helyezkedjenek el.

Jelen felállás szerint egy teljesen felextrázott, hosszú hatótávú, sportfelnikkel szerelt, prémium csomaggal és Enhanced Autopilottal ellátott Model 3 éppen, hogy csak egy picivel marad el a 60000 Dolláros ár alatt. Ennek tükrében egy összkerekes Model 3 úgy 70000 Dollárba fog kerülni, mikor majd 2018 közepén beindul a gyártása. Addig pedig a Model S 75 egy jó áthidalójárművet képezhet a belépőszintű Model 3 és a csúcskategóriás Model S között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.